Gode råd

K A L L A T I K A

Gode råd

Gode råd

Det er en stor overgang for en liten valp å bli tatt vekk fra moren og søsknene og komme til et helt nytt sted. Det er derfor veldig viktig at valpen får venne seg til sitt nye hjem i fred og ro. Unngå for mye bråk, høyrøstet snakk og mange besøkende de første dagene. En liten valp trenger masse søvn. Forstyrr den ikke når den sover. Prøv å venne den til den faste plassen fra første dag. Valpen må få holde sitt eget tempo når det gjelder lek. Den klarer seg godt på egenhånd. Begynner valpen å bjeffe eller knurre når man leker med den skal man straks avbryte leken. Når vi blander oss inn i leken kan den lett bli stresset og oppjaget.
Om man har en annen hund i nærheten er det bare en fordel om disse kan få leke sammen. Kos og kjæl masse med valpen det setter den aller mest pris på.

Viktig i all oppdragelse av hunder er at det er eieren som skal sette grenser. Lær din valp å kjenne og avled om leken blir for voldsom. Husk at det er lettere å lære en hund å bjeffe enn å få den til å holde opp.

Det nytter lite å løpe etter en valp for å få den inn. Rop på den, og gi den f.eks en liten godbit når den kommer. Det å riste på en liten boks med godsaker i, vil også fange dens interesse. La dette med å komme til deg være forbundet med en hyggelig opplevelse. Legger du opp til en lystbetont oppdragelse vil den også lære fortere.

Valpen bør vennes til å ha på halsbånd. Ha det på bare korte stunder om gangen til å begynne med.Det er ikke alltid like lett å venne en valp til å gå i bånd. Den skal ikke trekkes med, men lokkes med i slakt bånd. Til å begynne med er det ofte valpen som lufter eieren.

Sørg for at den har riktige leker. Det finnes masse bra som er beregnet for hunder. La den ikke få en gammel tøffel dersom du ikke også vil at den skal forsyne seg av annet skotøy. Dersom det er barn i huset må deres småleker holdes utenfor valpens rekkevidde.Småleker som den kan svelge kan virkelig gi problemer. Vær også oppmerksom på elektriske ledninger.

Nyeste kommentarer

01.04 | 21:54

Helt nydelige❤️

09.09 | 21:52

Buster som er på bildet bor nå i Beisfjord så du kan sikkert få hilse på ...

09.09 | 18:54

Hei og takk for svaret. Vi måtte ta bort vår 12 år gamle king charles kavali...

09.09 | 15:53

Heisan. Alle valpene er mørke når de er født. Etter hvert blir de lysere...